Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań o szamana

bartexm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, pograłem trochę szamanem na ravii s2, exp idzie strasznie mozolnie więc mam kilka pytań:

1. Jaka profka pod PvE?

2. Jak rozdawać staty żeby dobrze się expiło?

3.Wachlarz czy dzwon? (pewnie dzwon jak na bojowca ale chce znać waszą opinię :))

4. Czy ogarnę grę solo? Czy jednak expienie w pt to podstawa?

f8U07UQ.png

Opublikowano

1.Smok

2. 2:1 Int:Wit

3. Dzwon - exp z konia, metki

4. W PT jest dużo łatwiej, więc jeżeli masz taką możliwość to ją wybierz ;)

giphy.gif ­

Opublikowano

1. Jak chcesz grać szamanem to smok

2. Staty rozdawaj 2:1 int/wit

3. dzwonek do expa

4. Ogarniesz solo

Opublikowano

Do expa najlepiej miec bambusa/antyka bo oczywiscie zalezy od tego jaki masz lv ;) Inteligencja podstawa tak jak u sury wiec itemki z intem mile widziane a staty 2/1 int wit. Mi sie lepiej expilo z buta tylko w grocie a V2,BO,V1 no to z dzika albo konia ladnie leci i dosc szybko sie bije jak masz sporo kryta ;)

Opublikowano

1. Jaka profka pod PvE? / Smok

2. Jak rozdawać staty żeby dobrze się expiło? / 2 w int'a, 1 w Wit'a.

3.Wachlarz czy dzwon? (pewnie dzwon jak na bojowca ale chce znać waszą opinię :)) / Dzwonek.

4. Czy ogarnę grę solo? Czy jednak expienie w pt to podstawa? W solo powinieneś dać radę, lecz w pt łatwiej?

Legenda
Opublikowano

1. Smok ze względu na błogosławieństwo oraz pomoc smoka

2. 2int:1wit

3. Dzwon, ponieważ większy zasięg rażenia z konia i bardziej mobilnej to idzie

4. Bez problemu, ale będzie Ci to dłużej schodziło niż surze czy wojownikowi

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Gdzie tam trudno. Bardzo fajnie expi sie smokiem. Na koniu dzwonek. Z buta szybciej wachlarzem bo i skile wtedy mocniej bija. Na privie gdzie o bony nie trudno ja bym najpierw maxowal tylko inta. 2k hp w itemach powbijaj i spokojnie starczy.

imetin_logo.png

Opublikowano

1. Szaman smok ewidentnie lepszy od healera w PvE.

2. 2 wit 1 int, w przypadku posiadania itemków z HP polecam 2 int 1 wit, po wymaxowaniu wita i inta siła (pod exp).

3. Dzwon polecam i z bojowca i z buta, szybciej bije, wachlarz ma dziwną animację.

4. Jeśli ogarniesz dobre eq, to możesz i całe spoty ubijać szamanem. A jeśli nie masz kasy na eq, no to pozostaje expienie w pt.

Pozdrawiam

Opublikowano

1. Smok

2. 2 wit 1 int

3. Wiadomo że dzwon, wachlarz tylko pod skile :)

4. Szaman ma to do siebie ze ma buff'a kryta, co dziala rowniez na szycie, wiec to jest jego plus, tak samo blogo dostajesz mniejszy hit, i w expie lepiej. Myślę że jak dobrze 1-5 ogarniesz to bd dobrze :).

6222704500-1434194730.png

Opublikowano

Healer

2int:1wit

wachlarz do pvp

ogarniesz

Kompletnie nie rozumiem proponowanie smoka który jest zerem do pvp.

Do healera robisz sobie osobno buffa żeby Ci się lepiej expiło, i nie widzę sensu wyboru smoka.

Opublikowano

Healer

2int:1wit

wachlarz do pvp

ogarniesz

Kompletnie nie rozumiem proponowanie smoka który jest zerem do pvp.

Do healera robisz sobie osobno buffa żeby Ci się lepiej expiło, i nie widzę sensu wyboru smoka.

Przecież napisał PVE, PLAYER VS EXP . Tak mi sie wydaje .. jasne że smok , a najlepiej to jakbyś sobie zagrał błyskawicą z buffem :P

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

1.Smok 

2.2 int 1 hp 

3.Dzwon i do expa z konia i do expa z buta (szybciej macha wiekszy dmg) 

4.ogarniesz gre samemu, ale smok ma to do siebie ze jak ci sie nie chce expic ew nie dajesz rady pytasz kogos czy pobuffac :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...